Maapallokokkaus/Turkki 1/235 🌍🌏🌎đŸȘ

Puoliksi eurooppalainen, puoliksi aasialainen. Kasviksia, ÀmpÀreittÀin oliiviöljyÀ, yrttejÀ, niukasti suolaa, maltillisesti maustettua, maukasta, grillattua. TÀmÀ on oma kokemus turkkilaisesta ruuasta, joka on hyvÀ, mutta ei mikÀÀn kÀrkipaikoille kipuava.
Sapuska oli aika työlĂ€s kummiskin valmistaa ja tiskiĂ€ tuli paljon. Ostoslista oli kohtuupitkĂ€ ja kaikkea ei tietysti löytynyt kuten KuĆŸĂŒzĂŒmĂŒ, joka googlettamalla paljastui turkkilaiseksi marjaksi (rusinaksi kuivattu mustaherukka?)  tai vaikkapa sumakki, joka pÀÀstiin korvaamaan puristamalla sitruunanmehua sekaan. PitÀÀ soveltaa.
Jotain uutta ja hauskaa oppi kutenkin. Esim adanakebap-vartaisiin valmistui hauska soosi, joka soseutettiin blenderillÀ ja kaadettiin mukaan jauhelihamassaan.
Dolma voidaan valmistaa mistĂ€ vaan, kesĂ€kurpitsasta, sipulista, paprikasta tai perunasta tĂ€yttĂ€mĂ€llĂ€ ja keittĂ€mĂ€llĂ€. Itse pÀÀdyttiin valmistamaan dolma paprikasta. Mukavaa (?) askartelua, vaikka hermot tietysti riekaleina jossain kohdin 🙄.
Kokonaisuus ok, mutta ehkĂ€ liian kunnianhimonen setti jossei oikeesti ole KOKO pĂ€ivĂ€ aikaa. Nyt ei ollut kun noin 4 tuntia, ruuan valmistamiseen/valmistumiseen siis. ValintakysymyksiĂ€, nyt  oli pĂ€ivĂ€lle muutakin ohjelmistoa.
Laitan vĂ€hĂ€n kuvia, ruoka oli hyvÀÀ ja sitĂ€ oli riittĂ€vĂ€sti đŸ€“đŸ‘
Maapallolla on tÀllÀ haavaa 235 maata. Nyt kokattuna yksi maa. To be continued....











https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/773642/My%20Dolma%20%28tÀssÀ%20tÀytetty%20paprika%29/

Comments