Maapallokokkaus/Mauritania. 10/235 🌏🌎🌍đŸȘ



Kun Suomessa kolataan lunta, mauritanialainen kolaa hiekkaa. Hiekkaa on kaikkialla. Ollaan Saharassa.
Mauritaniassa liikennevalot ovat suosituksia ja mersut vanhoja. Jos auto ei kulje, sitĂ€ voi aina työntÀÀ. Auto ei ole mauritanilaiselle tĂ€rkeĂ€, mutta yhdessĂ€syöminen ja ruoka ovat. Lihat ja kalat myydÀÀn löyhkÀÀvinĂ€ kuumilla ulkomarkkinoilla stressaamatta sĂ€ilyvyyttĂ€ ja muita hermoheikkojen keksimiĂ€ kylmĂ€ketjuja. Ihmisen valokuvaamiseen tarvitaan lupa eikĂ€ postia kanneta kotiin. Maasta löytyy myös maailman pisin juna pituudeltaan 2,5 km. 
Mauritaniassa reilu ylipaino merkitsee vaurautta ja kauneutta. VielĂ€ nykyÀÀnkin teinityttöjĂ€ saatetaan pakkosyöttÀÀ ja heihin ahdetaan jopa 16 000 kcal vuorokaudessa. SiksipĂ€ naiset siellĂ€ ovat yksinomaan ylvÀÀn pulleita paikallisen kauneusihanteen mukaisesti. 

Ruoka-asioihin:
Mauritanialaista ruokaa googletellessa siivilöityi nopeasti kookos-pippuripihvi, koska kokonaisen kookoksen kĂ€yttö on tyystin jÀÀnyt tĂ€ssĂ€ elĂ€mĂ€ssĂ€ kokematta. Ei vaan ole tullut tarvetta hommata kokonaista kookosta ennen. Ruuassa kĂ€ytetÀÀn kookospĂ€hkinĂ€n sisĂ€llĂ€ olevaa kookosvettĂ€ ja itse hedelmĂ€lihaa. Yksi kokonainen kookospĂ€hkinĂ€ kuluu tĂ€hĂ€n ruokaan. Uhkarohkeaa sikĂ€li, kun apukokki ei pysty syömÀÀn edes bounty-patukkaa. TĂ€ytyy vaan luottaa, ettĂ€ kokonaisuus (kookos, valkosipuli, chili) toimii.  YleissivistĂ€vÀÀ tutustua kookospĂ€hkinĂ€n sielunelĂ€mÀÀn ja todeta, ettei kookospĂ€hkinĂ€n sisĂ€llĂ€ olekaan kookosmaitoa vaan siellĂ€ on kookosvettĂ€. Kookosmaidon tarina on sitten toinen story. Ostin varoiksi kaupasta pullon kookosvettĂ€ siltĂ€ varalta, ettĂ€ kookoksen avausoperaatio epĂ€onnistuu, mutta vesi hedelmĂ€n sisĂ€ltĂ€ saatiinkin mallikkaasti talteen. Pippuri ei tĂ€ssĂ€ ole perinteistĂ€ pippuria vaan tuoretta vihreÀÀ chiliĂ€, jota onneksi lĂ€hikaupastakin löytyy. EikĂ€ pihvi ole pihvi vaan kĂ€ristettyjĂ€ lihasuikaleita. Mauritanialainen saattaa valmistaa tĂ€mĂ€n ruuan kamelinlihasta, mutta tĂ€ssĂ€ reseptissĂ€ on kĂ€ytetty naudan kuvetta. Lihamestari tiskillĂ€ sanoi, ettĂ€ se on sitten flank steak, jota tarvitaan.
Eikun vasara ja saha esiin ja kokkaamaan.

Ruuat ovat:
🍅mauritialainen kookos-pippuripihvi
🍅 

Mauritanialainen juo kamelin maitoa ja minttuteetĂ€ sekĂ€ apinanleipĂ€puun hedelmistĂ€ tehtyĂ€ jus de Bouyea. Saatavuusongelmien takia pÀÀdyimme jĂ€lleen muihin ruokajuomiin. Alkoholi Mauritaniassa on kielletty. 
Mauritanialaiset syövÀt sormin, mutta tÀssÀ mentiin suomalaiseen tyyliin, haarukalla ja veitsellÀ tavanomaisesti.
Ruuanlaiton kiinnostavin osuus oli kookospĂ€hkinĂ€n kanssa nĂ€pertely.  Vinkit KookospĂ€hkinĂ€n avaukseen katsottiin youtube-videolta. 

Taustalla soi Sahara travel songs spotifylista.

ĆĄokrĂ n ŰŽÙƒŰ±Ű§ً , Mauritania. Thanks, Kiitos 👍

Reseptit:
http://whatscookinginyourworld.blogspot.com/2011/02/day-107-mauritania-coconut-pepper-steak.html
https://www.youtube.com/watch?v=0QxTg9Ryy5I

Soittolista:
https://open.spotify.com/user/fannylae/playlist/1Q8qOZn4QhLykUP38zw9M5?si=kZ0cO0otRQ-yHXM9eHnj-w

Blogi:
https://maapallokokkaus.blogspot.com/














Comments